Ledte du efter sikkerpatient.dk?

Projektet er erstattet af Hej Sundhedsvæsen. Hvis ikke du finder det du søger her på siden, er du velkommen til at kontakte Dansk Selskab for Patientsikkerhed på info@patientsikkerhed.dk

Spørg Løs

Ønsker du at bestille spørgeguiden Spørg Løs?

Spørg Løs er blevet gentænkt, og hedder i sin nye version Godt du spør’. Du kan gratis bruge Godt du spør’ online, downloade folderen eller få den tilsendt via posten på denne side.

Klædt på som pårørende

Som pårørende kan man være klædt på i bogstavelig forstand og i overført betydning. Sundhedsvæsenet har ansvaret for patientsikkerheden. Derfor er der overalt i sundhedsvæsenet systemer, der skal forhindre fejl. Desværre kan der alligevel ske fejl.

Pårørende kan være med til at sikre, at der ikke går noget galt i mødet med sundhedsvæsenet. Sikkerheden bliver derfor endnu bedre, når pårørende sammen med dem, som står dem nær, er aktive.

Klædt på som pårørende var et initiativ, der inkluderede en række redskaber og tiltag, der rettede sig mod såvel sundhedsprofessionelle som patienter og pårørende. Projektet er lukket, men du kan finde støtte til pårørende her.

I patientens fodspor

Se sygehuset fra patientens perspektiv

En leder følger en patient på vedkommendes eget sygehus med fokus på, hvordan personalet møder patienten og udnytter patientens ressourcer.

Hvis du ønsker at gå ‘I patientens fodspor’, kan du anvende de dokumenter, der er udviklet som understøttende materiale. Dokumenterne giver praktiske anvisninger og beskrivelser, der gør det nemmere at planlægge og gennemføre metoden. Læs mere her

Sig Frem

Sig frem er en række redskaber til arbejdet med at involvere patienter og pårørende, så I som sundhedsprofessionelle på en enkel og nem måde kan få indsigt i deres viden, oplevelser og erfaringer. Læs mere her

Når skaden er sket

Et læringssæt viser, hvorfor patienter der er blevet skadet i deres behandling i sundhedsvæsenet, ønsker og har krav på at få en forklaring og undskyldning, og hvordan ledelserne kan gøre det lettere for personalet at imødekomme patienternes ønske.

Læs mere her.

Patientsikkert Sygehus

Patientsikkert Sygehus blev lanceret i 2010, og projektet sluttede i december 2013. Tankegangen, metoderne og resultaterne fra projektet bliver nu spredt til hele det danske sundhedsvæsen. De fem sygehuse, der har deltaget i projektet, Thisted (Thy-Mors), Horsens, Kolding, Næstved og Hillerød, arbejder fortsat videre med metoderne. Læs mere her

“Sig fra hvis behandlingen taler mod din sunde fornuft”

“Sig fra hvis behandlingen taler mod din sunde fornuft”

Henning Wendelboe har fået sidste gang hormonbehandling, og kræften kan ikke længere måles, da han ved den afsluttende kontrol pludselig får besked om, at hormonbehandlingen skal forlænges med to år. Henning har oplevet store psykiske og fysiske bivirkninger. Så han siger nej tak.

Læs hele historien

Billede
Billede