Hvordan kan du være den bedste støtte?

Send en sms med teksten HEJ P til 1999 for at deltage i forløbet og få hjælp til, hvordan du bedst støtter, når sygdommen rammer. Du modtager en sms cirka hver anden dag i to uger.

Når sygdommen rammer, kan du som pårørende opleve at blive slået ud af kurs. Det kan være svært at vide, hvordan man hjælper bedst og hvilken hjælp den syge ønsker fra dig. Måske er i flere, der hjælper og støtter, men på hver sin måde. For at være den bedste støtte kan det derfor være en hjælp, at I taler med hinanden om forventninger og ønsker til hinanden.

Gennem et to-ugers sms-forløb kan du modtage inspiration til samtaler og konkrete råd til, hvordan I kan tage de vigtige samtaler. Du får forslag til konkrete emner, I kan tale med hinanden om, og spørgsmål, I kan forsøge at svare på sammen. Blandt andet om hvordan I bedst forbereder jer på samtaler og undersøgelser i sundhedsvæsnet. Redskabet er til dig, der som pårørende står i en situation, hvor du hjælper og støtter en af dine nærmeste gennem et sygdomsforløb.

Forløbet har fokus på emner, som kan være relevante for de fleste uanset, hvilken sygdom, der har ramt jer. Emnerne i forløbet handler om:

  • At stille spørgsmål til hinanden for at afklare forventninger og gøre den svære tid lidt nemmere
  • At forberede sig inden samtaler eller undersøgelser i sundhedsvæsenet
  • At spørge om hjælp fra familie og venner for at få dagligdagen til at fungere bedst muligt
  • At møde sundhedspersonalt så man bedst muligt kan skabe et godt samarbejde
  • At tale sammen om de svære emner og dele tanker og frustrationer med hinanden

Send en sms med teksten HEJ P til 1999 for at tilmelde dig forløbet og få hjælp til, hvordan du bedst støtter, når sygdommen rammer. Du modtager en ny sms cirka hver anden dag gennem de to uger.

“Intet var hemmeligt hos os”

“Intet var hemmeligt hos os”

Rikke og Morten talte om det meste. Død, sygdom og sorg var aldrig tabu – heller ikke overfor deres to drenge. For omkring et år siden døde Rikke Trebbien af en sjælden kræftsygdom. Familiens fællesskab og særligt Mortens deltagen i Rikkes forløb gjorde det lettere at håndtere og hjalp til at sikre, at alle muligheder for behandling var udtømt.

Læs hele historien

Fem raske spørgsmål
...når du er i tvivl

  1. Det her er nyt for mig. Vil du sige det igen?
  2. Kan du forklare det med andre ord?
  3. Hvem kan jeg ringe til hvis jeg får smerter?
  4. Der er noget, der bekymrer mig, skal jeg sige det nu?
  5. Skal jeg til kontrol efter jeg er udskrevet?
Billede