Fodbold-venner bruger hinanden som pårørende

En gruppe friske fyre mødes to gange om ugen for at spille fodbold på veteranholdet ’Tjønserne’. Fodboldkampene afsluttes altid med en øl, hvor sved og mandehørm får plads til at fylde omklædningsrummet. Spillerne er ikke kun fodboldvenner – de er også pårørende til hinanden.

Vi sendte lægen Ove Gaardboe ud til fodboldspillerne til en snak om, hvordan venner kan støtte hinanden, når helbredet ind imellem skranter.

Læs hele historien her

#godtduerder

Vær med til at sige “Godt du er der” ved at dele dit pårørende billede med os på Instagram. Del gerne dit bedste råd til andre pårørende på hashtag #godtduerder

”Jeg følte, at jeg kunne klare det selv”

21 gange på otte år. Så mange gange har Michael Kastrupsen fra Nivå været indlagt på hospitalet, fordi han lider af flere typer hjertefejl.

Michael har kun haft sin kone Pia med ganske få gange til samtaler på sygehuset. Hun har været meget interesseret og har tilbudt sin hjælp, men Michael mener selv, at han ikke har været god nok til at tage imod den.

– Jeg følte, at jeg kunne håndtere det selv og ikke havde behov for hendes hjælp. Og nogle gange kunne jeg heller ikke overskue at snakke om det. Men i dag fortryder jeg, at jeg ikke har haft hende mere med. Læs mere

Billede

Du kan gøre en forskel, når sygdommen rammer

Når sygdommen rammer, vil de fleste af os opleve at blive slået ud af kurs. Hvad enten vi selv bliver ramt af sygdom eller hvis en af vores nærmeste bliver ramt. Som pårørende kan det være svært at vide, hvordan man skal agere og hvilken hjælp man kan være. Men du kan gøre en forskel for din nærmeste. Som pårørende har du mulighed for at bidrage til et godt forløb – fra de første symptomer til endt behandling.

Vi har samlet nogle gode råd til dig om, hvordan du sammen med din syge pårørende og personalet kan være med til at sikre det bedst mulige forløb. Men husk først og fremmest at tale med den syge om, hvordan du bedst hjælper og støtter. Og afklar med den syge, hvilken rolle du skal spille.

Rådene er opdelt i et SMS-forløb over to uger. Du modtager en ny SMS hver anden dag. Forløbet har fokus på emner, som kan være relevante på tværs af forskellige sygdomssituationer.

Billede
Billede
Billede
“Intet var hemmeligt hos os”

“Intet var hemmeligt hos os”

Rikke og Morten talte om det meste. Død, sygdom og sorg var aldrig tabu – heller ikke overfor deres to drenge. For omkring et år siden døde Rikke Trebbien af en sjælden kræftsygdom. Familiens fællesskab og særligt Mortens deltagen i Rikkes forløb gjorde det lettere at håndtere og hjalp til at sikre, at alle muligheder for behandling var udtømt.

Læs hele historien

“Man skal da ikke være alene om sygdom”

“Man skal da ikke være alene om sygdom”

Egon Jensen holdt styr på det praktiske og var med ved hospitalsbesøg, mens Lisbeth var syg . - Han var en kæmpe støtte, fortæller Lisbet, som slet ikke kan forestille sig at skulle håndtere sygdom uden den mand, hun har haft ved sin side i 46 år.

Læs hele historien

Billede