Luk

Godt du spør'

“Er der andre måder at blive undersøgt for de samme symptomer på?”

“Kan du forklare det med andre ord?”

Godt du spør’ hjælper dig med at forberede og stille de spørgsmål, der er vigtige for dig – til lægen, sygeplejersken og de andre medarbejdere du møder i sundhedsvæsenet.

Vi har samlet nogle spørgsmål, som andre har fundet værdifulde. Brug dem til inspiration og tænk over, hvilke spørgsmål, du særligt gerne vil have svar på.

”Der er ingen dumme spørgsmål”

”Der er ingen dumme spørgsmål”

- Han var simpelthen bange før og kunne ikke overskue at tænke på sin fremtid. Sådan havde han det slet ikke, når vi så ham senere hen. Afdelingssygeplejerske Anne-Grethe Kaas-Claesson deler en historie, hvor et samarbejde mellem patient, pårørende og personale fik en mand tilbage til livet. Hun opfordrer også til at stille spørgsmål, til man ikke er i tvivl.

Læs hele historien

Billede
”Jeg har lært at være en aktiv patient”

”Jeg har lært at være en aktiv patient”

Tina Maria Brinks er kun 26 år. Alligevel har hun haft mere kontakt med det danske sundhedsvæsen, end mange har i løbet af et helt liv. For lavt stofskifte, nedbrydende antistoffer i kroppen og en hævet skjoldbruskkirtel med kræft i har ført til mange læge- og hospitalsbesøg. ”Man er sin egen bedste ven, derfor jeg har lært at være en aktiv patient,” siger hun til Hej Sundhedsvæsen.

Læs hele historien

Billede
Billede
Billede

24 procent af patienterne har spørgsmål eller bekymringer, de ikke får talt om før de bliver udskrevet.

Derfor er det godt du spørger!