Hvorfor ambassadør for Hej Sundhedsvæsen?

Vi har brug for sundhedsprofessionelle ambassadører for Hej Sundhedsvæsen, fordi – som vi ved fra både klinisk praksis og forskning – patienter og pårørende oftest afventer en opfordring fra personalet, før de stiller spørgsmål eller siger til og fra. Og da vi samtidigt ved, at 90 % af danskerne søger viden om sygdom og behandling på nettet, vil vi med Hej Sundhedsvæsen bringe din og dine kollegers opfordring ud på nettet – der, hvor folk i forvejen er.

Derved vil vi gøre den vigtige viden og indsigt, som alle jer der kender sundhedsvæsenet indefra har, tilgængelig for alle. Det kan for eksempel være indsigten om, at man som patient skal stille spørgsmål, hvis man er i tvivl, at man skal sige til og fra, hvis der er noget, man bekymrer sig om eller man som patient har en vigtig viden om egen sygdom, der kan kvalificere både behandling og forløb. Hej Sundhedsvæsen vil således være en imødekommende opfordring til patienter og pårørende om at deltage aktivt og konstruktivt.

Derfor!

En ny undersøgelse fra Hej Sundhedsvæsen viser at 24 % af de indlagte patienter har spørgsmål eller bekymringer, de ikke får talt med personalet om. Og 41 % oplever slet ikke eller kun i mindre grad, at personalet opfordrer dem til at stille spørgsmål eller tale om deres bekymringer. Derfor håber du vil være ambassadør for Hej Sundhedsvæsen. Læs mere…

Hvordan bliver du ambassadør for Hej Sundhedsvæsen?

Er du med, skal du blot udfylde denne formular og tilføje et foto, gerne hvor du har kittel eller lignende på, så man kan se, at du er sundhedsprofessionel.

Hvordan bliver dine oplysninger brugt?
Som ambassadør for Hej Sundhedsvæsen bliver dit navn, titel, arbejdsplads, vigtigste råd og foto brugt på vores hjemmeside, og vi vil linke hertil fra fx Facebook, Google og andre relevante sites. Dine oplysninger bliver ikke videregivet eller brugt i andre sammenhænge. Vi sender dig nyheder via e-mail om kampagnen. Du kan altid melde fra, hvis du ikke ønsker at modtage flere e-mails.

Kan patienterne se mine kontaktoplysninger?
Nej. Din e-mail adresse og telefonnummer vil ikke blive vist på hjemmesiden. Det bruges alene hvis Hej Sundhedsvæsen har brug for at kontakte dig og til udsendelse af nyhedsbrev. Patienter opfordres altså ikke til at kontakte dig.

Hvad forventes af mig som ambassadør?
Lige nu har vi brug for dit bedste råd, og at du med navn, titel og billede vil fremstå på hjemmesiden med en åben invitation til dialog.

Hvem står bag Hej Sundhedsvæsen?
Hej Sundhedsvæsen er et samarbejde mellem Dansk Selskab for Patientsikkerhed og TrygFonden.

Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål kan du skrive til info@hejsundhedsvaesen.dk eller ringe kampagnekonsulent Helene Holm Burén på tlf. 4119 1556.

Billede